Bara utsidan kvarOm vår renovering

Vi har renoverat vårt hus och vi är snart klara. Vi har valt att göra det i etapper för att vi inte ska ta ut oss själva. Sen vill vi inte glömma barnen helt och hållet. Även om huset verkligen behövdes renoveras, så ville vi se till att familjen mådde bra. Under etapp ett innan vi flyttade in helt och hållet renoverade vi barnens rum. Vi ville att de skulle ha färdiga rum när vi flyttade in så att de inte skulle behöva leva helt och hållet i renoveringen och allt stök det kan innebära. Efter barnens rum var det dags för vårat, för att vi skulle kunna sova gott när vi inte renoverade. Sedan hade vi en paus för familjen. När vi hade sparat in pengar kände vi att köket hade prio så vi tog tag i det. Vi gjorde det mesta själv. Barnen fick också vara med när vi rev sönder hela köket, det var en väldigt rolig dag för oss alla. Efter köket kändes det som att badrummen var nästa. Vi tog ett badrum i taget så vi alltid skulle ha en fungerande dusch och toalett igång. Vardagsrummen gjorde vi inte så mycket med mer än att måla och tapetsera. Men nu är det dags för att ta hand om utsidan. Vi ska måla om och ta hand om trädgården vi helt har glömt under de renaste åren. Vi ska även köpa in markiser från bromma. Barnens rum på ovanvåningen kan bli väldigt varma under sommaren. Även om de har rullgardinerna nere oftast vill de ha ett extra skydd mor värmen. Vår äldsta vill dessutom ha det kolsvart när hon ska sova. Så jag tror att det lönar sig att sätta upp markiser i alla sovrum. Sen är vi nog klara med allt.